Безспорно едни от най-практичните и комфортни детски дрехи са съвременните гащеризони. Те могат да са изработени от най-различни материи – синтетика, кадифе, полар, дънкови и т.н. Освен това, гащеризоните биват зимни и летни.

Летните модели са изключително удобни за малките деца, защото така няма да се тревожите, че те могат да се разпашат. Другото тяхно предимство е това, че те са наистина много красиви, а и днес на пазара ще можете да намерите всякакви модели, които не само да се харесат на вас, но и на вашите деца.

Днес обаче сме решили да поговорим за зимните гащеризони и как точно да избирате тези детски дрехи за вашите малчугани. Освен това сме решили да разделим темата ни на няколко части или според възрастта на детето, за което ще купувате зимни гащеризони.

Гащеризони за новородени деца

За рожбите до 10-12 месеца е най-добре да избирате моделите с качулка и ръкавички. Децата на тази възраст не са много подвижни и е важно да ги защити от студа и лошите климатични особености. Освен това днес на пазара можете да намерите изключително удобни гащеризони трансформери, които мога да се носят, както с ръкави, така и без. Тези гащеризони са много удобни, защото по този начин ще можете да ги обличате, както зимата, когато навън е много студено, така и началото на пролетта, когато времето навън е доста по-меко и приятно.

Гащеризони за деца от една до три години

На тази възраст децата стават по-активни и вече са доста палави, като вие родителите сте длъжни да им подарите не само красиви вещи, но и такива които да са едновременно удобни и практични. Именно зимните гащеризоните са най-добрият пример за такова облекло, но само ако сте избрали правилния размер за вашите палавници. С подобни модели дрехи вашите деца ще могат спокойно да си играят в снега и да изразходват своята енергия, а вие пък няма да се притеснявате дали им е удобно и топличко в облеклото, което сте им избрали. Най-често майките предпочитат да закупуват гащеризони с ципове, а не с копчета, защото те са много по-удобни за обличане и практични ако вашето дете още ползва памперси.

Гащеризони за деца над три годишна възраст

Децата над три години започват да стават по самостоятелни и да проявяват собствен моден почерк, затова е важно да се съобразявате и с техните желания и предпочитания, а не да закупувате вещи, в това число и гащеризони, които да се харесват само на вас. Допитвайте се до тяхното мнение, като дори ви съветваме да пазарувате заедно, за да може вашите малчугани да носят своите вещи с удоволствие, а не на сила.

Както при всяка вещ и тук е важно да уцелите правилния размер. Най-добре е да се ориентирате по височината на вашето дете, защото след 3-4 годинка при малчуганите може да има доста голяма разлика в това отношение. Така ще сте сигурни, че сте закупили не само правилния модел гащеризон, но и че той ще е удобен и комфортен на вашите палавници по време на игрите им.

Прочетете повече за зимните детски термо гащеризони